torsdag den 29. august 2013

Hvad er et privat socioøkonomisk projekt?

Hvad er et privat socioøkonomisk projekt? 


Ved vores succesrige møde i Hillerød blev denne video optaget!

Ildsjælene fra Café Havehuset fortæller i videoen om forudsætningerne og målsætningerne i projektet.
Videoen er ca. 15 minutter lang, men se den endelig helt færdig for at få det helt rigtige indtryk af en succeshistorie der både samfundsøkonomisk, samt ikke mindst menneskeligt er en vinder?

Fortællerne er Vibeke Munk, Jørn Bak, og Michelle Sørensen.

Vibeke Munk har arbejdet i over 30 år som socialrådgiver, men blev frustreret over de stramme regler og besluttede at forsøge sig med noget helt nyt, en anden tilgang til aktivering og aktiv værdig hjælp og begyndte for sig selv:
www.vibekemunk.dk
www.livinglights.dk

Jørn Bak har ligeledes i mange år været jobcenterchef og haft samme oplevelse af et rigidt system der mere tog hensyn til -netop systemet selv - fremfor de som var i målgruppen. Drog konsekvensen og forlod en sikker stilling og indgik i de nye projekter.

Disse ildsjæle har forladt gode, sikre stillinger, gode lønninger og for at få større mening med deres aktive erhvervsliv kastet sig over disse socioøkonomiske projekter der som nævnt har opnået stor succes målt i antallet af personer der på værdig vis er blevet hjulpet ud på arbejdsmarkedet til gavn for fællesskabet og bevarelsen af vort velfærdssamfund.

Michelle Sørensens beretning er gribende, og et godt eksempel på en aktivering der bare hjælper.

Hvad venter vi egentlig på? 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar